Vytvorte si domácu galériu z vlastných fotografií

02.01.2023

@Tina Hederová

Ak sa vám zdá, že steny u vás doma zívajú prázdnotou, môžete sa inšpirovať našim návodom, ako si vytvoriť originálnu domácu galériu.

Je to zároveň skvelý spôsob, ako mať neustále na očiach svoje najkrajšie rodinné fotografie či zážitkové fotografie z ciest, ktoré dodajú vášmu domovu nový nádych. 

Využite daždivé jesenné počasie na zútulnenie vášho domova a vytvorte si galériu z vlastných fotografií, ktoré vás rozveselia každý deň. 

Stačí naozaj málo a jednoduchým spôsobom si môžete vytvoriť galériu plnú krásnych spomienok a nezabudnuteľných momentov. 

jonny-caspari-KuudDjBHIlA-unsplash.jpg

Výber správnych fotografií do galérie 

Pri tvorbe vlastnej galérie môžete upustiť fantáziu a môžete kombinovať naozaj všetko. Či už sa rozhodnete pre fotografie z rodinnej dovolenky, diela slávnych umelcov, portréty, fotografie prírody alebo zaujímavej architektúry. 

Výber farebnej kombinácie je veľmi dôležitý, pretože môžu na nás vplývať pri učení a práci a rovnako ovplyvňovať aj našu náladu či už pozitívne alebo negatívne. Do úvahy berte farebnosť miestnosti, kde chcete vytvoriť galériu. Zvoľte skôr jemnejšie a nerušivé farebné kombinácie. 

Fotografie vytlačené na plátne 

Unikátne umelecké dielo ľahko spravíte pomocou svojej vlastnej fotografie vytlačenej na textilné plátno. Na tlač využívame ekologické vodou-riediteľné atramenty, ktoré sú nezávadné, preto sú vhodné aj na skrášlenie detských izbičiek. Naše obrazy - fotografie vytlačené na plátne sú vyrobené ručne, s ohľadom na každý detail.A to od výroby dreveného rámu z borovicového dreva, až po presné napnutie plátna. Súčasťou balenia je aj háčik na zavesenie obrazu, takže si obraz môžete zavesiť kdekoľvek vám bude robiť radosť.

fotoobraz.jpg

Moderné fotoplagáty 

Fotoplagát predstavuje moderný spôsob, ako zarámovať svoje najkrajšie spomienky. Do veľkého priestoru môžete využiť našu veľkoformátovú tlač. Fotoplagát vytlačíme aj v extra veľkých rozmeroch, a to až do formátu A0 (84x120 cm).

V prípade nedostatku miesta na vystavenie všetkých vašich obľúbených fotografií je ideálnou voľbou fotokoláž, ktorá vám umožní kombinovať viac obrázkov na jednom plátne. Plagáty sú tlačené na kvalitný posterový papier a následne si ich môžete zavesiť na stenu bez nutnosti vŕtania.

pexels-photo-462235.jpg

Obľúbená klasika - fotografie 

Klasické fotografie vytlačené na kvalitný fotopapier sú nestarnúca klasika. Do nášho editora nahrajte váš obľúbený záber z mobilu alebo fotoaparátu a o pár dní sa môžete tešiť na krásne fotografie. Nemusíte sťahovať ani inštalovať žiaden program, pretože náš editor je online. Vytlačené fotografie si môžete následne zarámovať a zavesiť na stenu do vašej súkromnej galérie. 

amy-humphries-yu9_c1mt_c4-unsplash.jpg

Naše tipy pre dokonalú galériu

  • Najprv určite, ktorý obraz bude dominantný, teda najväčší. Ten bude pútať najviac pozornosti. Pred samotným vŕtaním do steny skúste najprv obrazy rozložiť na zem. Takýmto spôsobom môžete vyskúšať rôzne kombinácie rozmiestnenia obrazov.
  • Kto hovorí, že obrazy musia visieť len na stene? Zaujímavé umiestnenie obrazov je na poličke alebo komode. Štýlovo oživia detskú izbu, alebo pracovňu.
  • Farba pozadia zohráva dôležitú úlohu. Aby obraz nezanikol, vyhnite sa výberu identického tónu obrazu, ako je farebný tón steny. Pri výbere rámu stavte na kontrastnú farbu. Nebojte sa experimentovať a umiestnite svoje obrazy na modernú čiernu stenu alebo štruktúrovaný povrch, napríklad na tehlový obklad.
alexandra-gorn-W5dsm9n6e3g-unsplash.jpg

Pre viac tipov a inšpirácie nás sledujte na našom Instagrame. Potešíme sa, ak svoje foto výtvory označíte hashtagom #fotocopysk.